José Luis Rodríguez Barroso, veí d´Esparreguera i marit de l´alcaldessa d´aquest municipi, Francesca Fosalba i Batalla, va morir abans-d´ahir com a conseqüència dels cops que va rebre durant una batussa la nit de diumenge passat 17 d´agost, segons va tenir coneixement aquest diari durant la jornada d´ahir.

Fonts properes al cas van explicar que la víctima va tenir una forta discussió amb tres joves menors d´edat amb antecedents delictius a la sortida de l´Ateneu d´Esparreguera, un local molt cèntric de la vila situat a l´Avinguda Francesc Macià.

Segons van apuntar aquestes fonts, la víctima i els seus agressors van començar a discutir a les escales del recinte quan ell els va retreure el seu comportament per causes que encara es desconeixen. Tot seguit, els menors van seguir Rodríguez Barroso pel carrer Sant Antoni, perpendicular a l´anterior, on li van etzibar una sèrie de cops que el van fer caure a terra. El cop al cap que es va fer quan va caure a terra va ser, segons apunten aquestes informacions, el que va provocar les greus lesions de la víctima, que va ser traslladada d´urgència per ser tractada de les seves ferides. Rodríguez Barroso va ser traslladat a l´Hospital del Mar de Barcelona, on va romandre ingressat fins al moment de la seva mort la nit del diumenge dia 24.

Tot i que no ha trascendit la identitat dels tres presumptes agressors, aquest diari ha pogut saber que com a mínim un d´ells és natural d´Esparreguera, on encara viu. Com a mínim dos dels tres agressors tenen antecedents policials.

La policia va poder detenir-los poc després dels fets, però la falta de testimonis i de proves que corroboressin la seva participació en l´agressió va provocar que fossin deixats en llibertat. En aquell moment, a més, l´agressió encara no havia tingut com a conseqüència l´homicidi. La investigació seguirà oberta fins que es puguin aclarir les circumstàncies que van donar pas a l´agressió mortal i es pugui provar la implicació dels presumptes autors materials de l´agressió en els fets que van derivar en la mort de la víctima.

José Luis Rodríguez Barroso era militant de base del Partit Socialista d´Esparreguera des de feia molts anys, i es va casar amb l´actual alcaldessa del municipi el 1997. Tenien una filla de sis anys d´edat. El primer secretari dels socialistes d´Esparreguera, Daniel Farriols, va destacar «els vincles de José Luís amb el partit i amb la ciutat, per la qual cosa no podem fer més que mostrar el nostre condol a l´alcaldessa i a la seva família més propera i el nostre total rebuig a l´agressió que va donar pas a la tragèdia».

Segons va fer saber l´Ajuntament durant la jornada d´ahir no s´ha previst cap acte públic per donar un últim adéu a la víctima, ja que la família ha decidit realitzar una cerimonia íntima per tal d´acomidar-se de Rodríguez Barroso.