El lletrat Josep Riba, advocat dels familiars del suposat lladre mort pels trets del gendre dels Tous Lluís Corominas, ha celebrat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi ordenat repetir el judici, ja que considera que la motivació de l'absolució va ser "irracional".

El TSJC ha anul·lat per arbitrari el veredicte del jurat que al juny de l'any passat va absoldre a Corominas per matar d'un tret al desembre de 2006 un presumpte lladre que suposadament intentava assaltar el xalet dels seus sogres i ha ordenat repetir el judici amb un nou tribunal popular.

En declaracions a Efe, Josep Riba, l'advocat dels familiars del suposat lladre mort, ha celebrat la decisió del TSJC, ja que considera que "no és normal" que el tribunal popular emetés un veredicte d'absolució amb una motivació que no interpretava de forma racional les proves practicades.

Segons Riba, el "cúmul de dades objectives" que van sorgir de les proves practicades portaven a la conclusió que Corominas no va actuar guiat per una por insuperable, com va estimar el jurat popular, pel que no hauria d'haver estat absolt.

La sentència del TSJC, que la defensa de Corominas ja ha anunciat que recorrerà al Suprem, manté que la motivació del veredicte va ser "clarament insuficient, a més d'arbitrària", ja que per justificar l'absolució de l'acusat "va tergiversar essencialment la conclusió declarada i fundada de l'informe pericial sobre la salut mental" de Corominas, sense explicar prou les raons que el van portar a això.