Un veí de 30 anys de Sant Martí de Tous, a l'Anoia, va sobreviure ahir a un aparatós accident contra un camió a l'A-2, a Montmaneu. El seu cotxe va quedar partit per la meitat i una de les dues parts va quedar atrapada a sota del vehicle pesant. La part del conductor del cotxe, en canvi, va quedar-ne a fora, de manera que l'anoienc només va resultar ferit lleu.

L'accident, segons fonts dels Bombers de la Generalitat i dels Mossos d'Esquadra, va tenir lloc ahir a 2/4 de 8 del matí al quilòmetre 536 de l'A-2, a l'altura de Montmaneu, a la calçada en sentit Barcelona. El jove de Tous, Salvador E. V., de 30 anys, conduïa el seu cotxe Audi A3, en el qual era l'únic ocupant. Segons fonts familiars, provenia de Lleida i, a causa de la somnolència, va impactar de ple contra un camió que circulava en la mateixa calçada. Concretament, el xoc es va produir per la banda del seient del copilot, que va quedar atrapada a sota del camió, després que el cotxe es partís pel dos. La part del conductor, en canvi, va quedar-ne a fora i va quedar mig bolcada a sobre de la calçada.

El fet que en el cotxe no hi haguessin més ocupants va evitar un accident de conseqüències tràgiques. El conductor només va resultar ferit lleu, amb un petit trau al cap i un cop a la mà. Després de ser rescatat pels Bombers, va ser traslladat per una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'hospital comarcal d'Igualada, on va ser sotmès a una exploració mèdica per confirmar la manca de lesions greus. Posteriorment, va ser donat d'alta i, ahir al migdia, descansava a casa seva, a Tous. Els seus familiars coincidien a assenyalar que el jove "ha tornat a néixer". L'alcalde, David Alquézar, es va interessar per l'estat de la víctima i va celebrar que l'accident, malgrat la seva aparositat, no hagués tingut conseqüències greus.

El camioner, per la seva banda, va sortir il·lès del sinistre. El camió no va ser retirat fins a mig matí, de forma que els Mossos van haver de tallar un dels carrils de l'A-2.