Els Mossos d'Esquadra van detenir el 21 de febrer passat a Solsona un home de 57 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Terrassa, per haver denunciat el fals robatori d'una escopeta.

Aquell mateix dia, l'home havia denunciat que havia estat víctima d'un robatori amb violència, quan es disposava a anar de cacera a la comarca del Solsonès.

Segons la seva versió, tres individus l'havien agredit i li havien sostret l´escopeta quan sortia d´un bar de Solsona, on havia parat per esmorzar.

Arran d´aquests fets es va muntar un important dispositiu policial per tal de localitzar els agressors, atesa la perillositat de la situació, ja que havien sostret una arma de foc.

Paral·lelament es va obrir una investigació per determinar les circumstàncies del robatori. Durant les comprovacions, els Mossos van sospitar que la denúncia fos falsa. Hi havia incongruències en els fets i el denunciant variava detalls de com s´havien produït.

Finalment es va descobrir que es tractava d´una simulació de delicte. El denunciant havia inventat el robatori per eludir una possible sanció administrativa, per no haver passat la revisió obligatòria de l´arma de caça.

El detingut va quedar en llibertat després de declarar davant dels Mossos d´Esquadra, amb la obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit.