Els Mossos d'Esquadra treballen amb la hipòtesis que l'agressió comesa contra dos ultradretans el dia de la Hispanitat a Barcelona podria ser una reacció a l'atac que va tenir lloc el març de 2012 contra diversos joves davant a la Sala Stroika de Manresa. En aquella ocasió un grup de persones va realitzar un atac organitzat i planificat contra uns joves que estaven fent cua per assistir a un concert del grup de música KOP. Per aquells fets, la policia, després d'una laboriosa investigació, va detenir 17 persones com a presumptes autores de l'agressió. Deu dels detinguts van ingressar a presó.

Aquest dijous, els Mossos han detingut a Barcelona dos joves, de nacionalitat espanyola i majors d´edat, per la seva presumpte relació amb l'agressió del 12 d'octubre. Aquestes dues detencions se sumen a les realitzades el passat 28 de gener, de manera que fins a dia d´avui s´han detingut vuit persones en relació a aquests fets. A tots ells se´ls imputa els delictes de lesions, amb l´agreujant de motius d´odi, i delictes de danys.

Els fets van tenir lloc al barri de Sants de Barcelona quan diverses persones van agredir un grup d'ultradretans que havien assistit a un acte celebrat a la muntanya de Montjuïc amb motiu del dia de la Hispanitat.

Arran de les investigacions policials, dirigides pel jutjat número 19 de Barcelona, el passat 29 de gener, els Mossos van efectuar una entrada i escorcoll per ordre judicial al CSA Can Vies, situat al carrer Jocs Florals de Barcelona, per tal de cercar possibles proves. Segons fonts policials, a hores d´ara la policia científica està practicant les anàlisis dels objectes i documents intervinguts.

L´operació policial per l´agressió del 12 d'octubre continua oberta.