Un jutjat penal de Barcelona ha condemnat a dos anys de presó un home per publicar en el seu perfil personal de Facebook nombrosos missatges i arxius neonazis, antisemites i xenòfobs. L'home ha acceptat una multa de 1.080 euros i dos anys de presó, que no haurà de complir si no torna a delinquir en tres anys i segueix un curs de reeducació en drets humans i diversitat cultural. A més, se li ha clausurat el polèmic compte de la xarxa social. En el seu mur, l'acusat, veí de la comarca de l'Anoia, va penjar cançons racistes, vídeos de Hitler i els nazis i missatges a favor de l'Holocaust i en contra dels negres.

Fiscalia i defensa van arribar a un acord, després que quedés demostrat que el perfil de l'acusat, amb uns 400 seguidors, alguns dels quals penyes radicals de clubs de futbol, contenia vídeos, fotos, textos i cançons clarament xenòfobs i filonazis. Per això, se l'ha condemnat per un delicte de provocació a la discriminació, l'odi i la violència, i un altre delicte de difusió d'idees que justifiquen el genocidi.

Entre el contingut que ha servit per condemnar-lo, destaquen algunes cançons de grups de música RAC (rock against comunism), vídeos que glorifiquen el nazisme, Hitler i la mort de milers de jueus.