Els Mossos d'Esquadra van detenir el 28 d'abril dos homes de 18 i 21 anys -de nacionalitat marroquina i senegalesa- i un menor d'edat -de nacionalitat hondurenya-, tots tres veïns de Manresa, com a presumptes autors d'un delicte de robatori a l'interior de domicili. Els fets van passar a les 7 de la tarda quan els agents feien tasques de seguretat ciutadana a Manresa i van rebre l'avís que tres persones estaven forçant la finestra dels baixos d'un bloc de pisos. En arribar-hi, els presumptes lladres van amagar diversos objectes i van intentar fugir. Els Mossos van poder-los interceptar i detenir i van localitzar els objectes que havien amagat, que van resultar ser estris per cometre el robatori.

A dos dels detinguts se'ls estava investigant per la seva presumpta relació amb un robatori amb força a un traster d'un bloc de pisos de Manresa que s'hauria produït entre els dies 19 i 20 de març. En aquest robatori els autors van forçar la porta i van sostreure un total de set bicicletes. Arran d'aquest fet, els mossos van iniciar una investigació que va portar a la detenció, entre el 15 i 16 d'abril, de tres homes d'entre 18 i 21 anys, veïns de Manresa i Callús, de nacionalitat espanyola, marroquina i brasilera, com a presumptes autors del robatori.

Posteriorment, els mossos van continuar la investigació, ja que tenien indicis que en el robatori hi haurien participat més persones. Finalment els dos detinguts per la seva participació en el robatori a un domicili de Manresa van quedar imputats també pel robatori al traster i per pertinença a grup criminal. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

El menor va quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant l'autoritat judicial quan sigui requerit. Els altres dos detinguts, amb antecedents, van passar el 30 d'abril a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.