Els Mossos d´Esquadra van detenir dimecres passat a Castellbell i el Vilar dues dones i un home, d´entre 36 i 49 anys d´edat, de nacionalitat peruana i cubana, veïns de l´Hospitalet de Llobregat i de Barcelona, com a presumptes autors d´un delicte de furt.

Els fets van ocórrer pels volts de les vuit de la tarda del mateix dia, quan una patrulla estava fent un control preventiu al quilòmetre 41 de la carretera C-16, a la localitat de Castellbell i el Vilar.

Mentre els agents realitzaven el control, van veure un vehicle que s´aturava uns cinquanta metres abans d´arribar a la seva posició. Davant les indicacions dels mossos el vehicle va reprendre la marxa i es va situar a la zona de seguretat del control. L´actitud dels tres ocupants va fer sospitar els mossos per la qual cosa van escorcollar el turisme.

Al portaequipatges van localitzar una bossa d´escombraries amb gran quantitat de roba etiquetada. Alguna de les peces encara portava el penja-robes i el sistema d´alarma posat. A més, les dones portaven dues bosses de mà folrades amb paper d´alumini, en les quals hi havia diverses peces de roba que també portaven les etiquetes i les alarmes posades.

Després de fer les comprovacions oportunes, els Mossos van esbrinar que els objectes trobats en el vehicle havien estat sostrets aquella mateixa tarda de diverses botigues de l´eix comercial de Manresa.

Per aquest motiu els tres ocupants del vehicle van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb el delicte de furt.

Els objectes recuperats tenien un valor aproximat d´uns 1.500 euros. Tots ells es van retornar a les botigues que van denunciar els fets.

Els detinguts, que tenien antecedents, van passar el dia 14 de juny a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.