Els Mossos d´Esquadra van detenir el passat 4 d´octubre, un home de 40 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Fruitós del Bages (Bages), com a presumpte autor d´un delicte de risc per la tinença i manipulació de material pirotècnic i químic.

Els fets es van produir el passat 4 d´octubre, al voltant de les set del matí, quan es va produir una explosió en un bloc de pisos del carrer Sallent, del municipi de Sant Fruitós del Bages.

Quan la Policia Local de Sant Fruitós del Bages va arribar al lloc va accedir ràpidament a l´interior de l´edifici i va evacuar una persona que estava intentant apagar el foc que sortia d´una de les habitacions.

Posteriorment, van arribar diverses dotacions de Mossos d´Esquadra i dues patrulles de la Policia Local de Santpedor i Sallent que van assegurar l´entorn de l´edifici i van tallar la circulació de vehicles.

Al lloc també s´hi van adreçar Bombers que mentre extingien l´incendi del pis, els mossos i els agents de les diferents policies locals van desallotjar totes les persones de l´edifici afectat.

Un cop l´incendi es va apagar, els bombers van informar que l´origen del foc es trobava en una habitació on hi havia acumulat material pirotècnic. Tot apuntava, que una explosió de part d´aquest material havia originat l´incendi.

Els agents van retirar de l´interior de l´habitació diferent material pirotècnic, petards i material químic per fabricar artefactes pirotècnics, el qual va ser comissat pels TEDAX del Cos de Mossos d´Esquadra per tal de fer les gestions pertinents.

Pels voltants de les 10 del matí la situació es va normalitzar i tots els veïns van tornar als seus domicilis, a excepció dels inquilins del pis on es va produir l´incendi, ja que hi havia destrosses importants.

Pel que fa al material pirotècnic comissat, els Mossos d´Esquadra van iniciar una investigació per tal d´esbrinar el motiu de la seva tinença.

Finalment, el mateix 4 d´octubre, els Mossos d´Esquadra van detenir l´inquilí del pis afectat per l´incendi, com a presumpte autor d´un delicte de risc provocat per explosius o altres agents, ja que es va trobar en el seu domicili productes químics necessaris per fabricar pólvora, una substància fonamentalment explosiva.

La tinença d´aquest material va exposar a la seva família i a la resta de residents de tot l´edifici a un perill vital.

A més, a banda de la tinença de material pirotècnic, els mossos van esbrinar que el detingut l´havia manipulat per tal de fabricar artefactes pirotècnics, tot en un entorn familiar que contravé la totalitat de la normativa vigent.

El detingut va passar el dia 6 d´octubre a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.