L'explosió que ha generat el núvol químic d'aquest matí de dijous a Igualada ja tingut lloc a la zona de càrrega i descàrrega de l'empresa Simar, al carrer Països Baixos, 3, del polígon Les Comes. Els Bombers, a través de Twitter, han difós una imatge del lloc dels fets, en la qual s'observa un camió cisterna i els desperfectes causats per l'explosió.

El cap de Bombers de la Regió Metropolitana Sud, Joan Rovira, ha afirmat que treballen amb la hipòtesi que "hi ha hagut un error en el procés de descarrega d'un vehicle que portava àcid nítric". Segons Rovira, el vehicle "hauria fet la descarrega en un dipòsit on hi havia àcid fòrmic i la interacció dels dos productes ha generat una reacció violenta que ha fet col·lapsar el dipòsit i ha generat la fuita". El responsable dels Bombers ha matisat que l'element principal d'aquests productes és la "corrosivitat", que "pot provocar irritació i afectació en les vies respiratòries i les mucositats".

Els dos treballadors que estaven descarregant l'àcid han patit cremades lleus. Un tercer treballador també s'ha dirigit a un centre hospitalari pel seu propi peu. Els tres es troben ja fora de perill.