El Jutjat Penal número 1 de Manresa ha condemnat aquest dimecres a un any i nou mesos de presó l'home que va estafar mossèn Josep María Ballarín i un rector jubilat de Solsona, Manuel Guiu. L'advocat de l'acusat ha anunciat que, durant la fase d'execució de la sentència, demanarà la suspensió de la pena de presó perquè era addicte al joc en el moment dels fets.

La pena de 21 mesos de presó ha estat acordada avui mateix gràcies a un pacte de conformitat entre la defensa i la fiscalia, que demanava inicialment dos anys i mig de presó. L'acusat ha reconegut els fets mitjançant una videoconferència des de Jerez de la Frontera (Cadis), ciutat on viu actualment. Per aquest motiu, ha acceptat la condemna pactada

En el judici, no hi han assistit ni Ballarín ni Guiu, però sí l'administradora del compte corrent de Ballarín, que ha explicat a la jutge que l'exrector de Queralt renuncia a demanar els 600 euros que li va estafar l'acusat.

Els fets, segons la sentència de conformitat, van tenir lloc el mes de març del 2013. L'acusat, Carlos M. P., fent-se passar per mossèn Marc Majà, actual rector de Berga, va telefonar al mossèn solsoní Manuel Guiu (actualment jubilat) i li va demanar que fes dos ingressos de 310 i de 200 euros, respectivament. Per fer-ho, l'acusat, segons la fiscalia, li va facilitar un número de compte bancari, fent-li creure que era de la parròquia, tot i que en realitat era el seu personal. D'aquesta manera, Carlos M. P. va poder ingressar els 510 euros al seu patrimoni particular. Posteriorment, va fer el mateix trucant a l'administradora del compte de mossèn Ballarín, de qui va aconseguir 600 euros.