Un jove de 18 anys de Navarcles, sense antecedents, ha denunciat al jutjat haver estat presumptament agredit per mossos d'esquadra que van sospitar erròniament que era un lladre, a Manresa, perquè corria de matinada pel carrer portant una bossa de mà a les mans.

Els Mossos, que van comprovar després que el noi no havia comès cap robatori, asseguren que van haver de detenir-lo per atemptat a l'autoritat perquè el jove va fugir d'ells quan li van ordenar que s'aturés i perquè va clavar una empenta a un agent. El cos policial afegeix que es va resistir activament a la detenció. El noi ho nega i afirma que es va escapar perquè creia que els policies, que anaven de paisà, eren delinqüents que volien sostreure-li la bossa de mà. La bossa, en realitat, pertanyia a una amiga seva i ell l'acabava de recuperar a la Carpa del Riu. El jove assegura que els Mossos el van agredir abans i després de la detenció, i presenta diverses lesions.

Els fets van tenir lloc dissabte cap a 1/4 de 6 de la matinada, a la plaça del Mil·lenari de Manresa. Segons la versió dels Mossos, una patrulla de paisà, a l'interior del seu cotxe, va detectar el noi en una actitud que van considerar sospitosa, ja que anava corrents amb una bossa a les mans i van pensar que l'hauria pogut robar. Segons els Mossos, els agents es van aturar al costat del jove, es van identificar amb les seves plaques i li van demanar que s'aturés, amb l'objectiu d'identificar l'origen de la bossa. Ell, però, va arrencar a córrer. Segons els Mossos, els agents el van perseguir, repetint que eren policies i llavors el noi va donar una empenta a un d'ells. Finalment, la patrulla de paisà el va detenir, amb el suport d'una patrulla logotipada de l'Àrea de Recursos Operatius. Segons els Mossos, el noi es va resistir i els agents van haver d'utilitzar la mínima força imprescindible per poder reduir-lo.

Posteriorment, els agents van comprovar que la bossa de mà pertanyia en realitat a l'amiga del detingut i van descartar el robatori. Els dos joves feia poc que havien sortit de la Carpa i s'havien adreçat a peu al pàrquing del Congost, on el noi tenia aparcat el cotxe. Un cop allà, la noia s'havia adonat que s'havia oblidat la bossa a la discoteca, i el noi es va oferir per anar a buscar-la. En el moment en què va ser interceptat pels Mossos, tornava corrents al Congost amb la bossa a les mans, per no fer esperar més temps la seva amiga.

Els Mossos, però, assenyalen que van haver de detenir el jove per l'atemptat a l'autoritat. El noi va ser traslladat a l'hospital i, després, a comissaria. Al matí, la detenció es va deixar sense efecte, però se li va mantenir la imputació.

El jove, però, nega totalment la versió policial. «Els Mossos es van equivocar agredint-me pensant-se que era un lladre i, per justificar la detenció, s'han inventat que jo vaig empènyer un agent», assegura. «Fins i tot, un agent a la comissaria em va reconèixer que havia estat un malentès», afegeix el pare del noi, que assegura que va anar a la comissaria de Manresa a les 7 del matí per denunciar la falta de notícies del seu fill i va descobrir amb sorpresa que estava tancat a les seves cel·les.

El noi nega que els agents de paisà s'identifiquessin com a policies. Segons el seu relat, «quan m'acostava a la plaça del Mil·lenari, veig un cotxe amb quatre homes que em comencen a mirar. Jo començo a córrer més, i llavors el cotxe accelera i puja a sobre de la vorera. Jo aleshores vaig creure que em volien atracar!», assegura.

Segons afegeix, «en cap moment no em van dir que eren policies. Jo els vaig llançar la bossa de mà, pensant-me que era el que volien, i vaig fugir. Però em van continuar perseguint». Llavors, explica, «vaig veure una furgoneta dels Mossos i em vaig veure salvat. Vaig cridar-los 'auxili, auxili'! Però, amb sorpresa, vaig veure que els mossos venien cap a mi i que em pegaven amb les porres a les cames», diu. Aleshores, explica, el van tirar a terra, li van refregar la cara a l'asfalt, el van deixar sense respiració i el van agredir a la cara, tant abans com després d'emmanillar-lo. «Jo no vaig empènyer ningú, només volia fugir dels que creia que em volien atracar. Si m'hagués pensat que era la policia, no m'hauria posat a cridar auxili a la furgoneta dels Mossos logotipada!», expressa.

L'informe mèdic certifica diverses lesions a la cara (a causa del fregament amb el terra), a les cames i al canell, que té immobilitzat. «El pacient explica que ha sagnat per la boca, secundàriament perquè durant la detenció el van subjectar pel coll», manifesta també l'informe mèdic.