Segueix-nos a les xarxes socials:

Els advocats porten a Manresa l'exposició sobre els bombardejos a Catalunya

La mostra es pot veure als jutjats de la ciutat

El Col·legi d'Advocats de Manresa inaugura avui, a les 11 del matí, l'exposició "Catalunya bombardejada", que es podrà veure al vestíbul dels jutjats de Manresa.

La mostra, produïda pel Memorial Democràtic, commemora el 75è aniversari dels bombardejos a Catalunya. L'exposició, que està itinerant pel país, és un homenatge a les més de 5.000 víctimes mortals a Catalunya durant els bombardejos indiscriminats de les aviacions italiana i alemanya durant la guerra civil. La mostra explica, amb imatges, textos i objectes originals com van afectar els bombardejos, els danys que van provocar i la resposta que van rebre de la població civil.

L'exposició, composta per setze plafons, es pot veure durant dues setmanes al vestíbul del Palau de Justícia de Manresa, coincidint amb la commemoració del dia internacional dels Drets Humans, que és avui, i amb el 77è aniversari dels bombardejos a Manresa, el 21 de desembre del 1938. L'acte d'inauguració anirà a càrrec del degà del Col·legi d'Advocats, Ael Pié; del jutge degà de Manresa, José Manuel Amo; i del president de la comissió dels Drets Humans del col·legi, David Casellas.

Prem per veure més contingut per a tu