Segueix-nos a les xarxes socials:

La falta de personal comença a endarrerir els casos del jutjat social

En el darrer any i mig hi ha hagut sis baixes de personal i s'ha tardat dos mesos a tenir substitut

Els casos d'acomiadament que arriben al jutjat social de Manresa tarden, aproximadament, cinc mesos a resoldre's. Fa més d'un any el temps d'espera era de quatre mesos. Cada cop es van endarrerint més els procediments que s'han de resoldre en el jutjat social perquè en el darrer any i mig s'ha viscut una situació atípica: sis baixes de personal. El president del Col·legi d'Advocats de Manresa denuncia que es tarda dos mesos a tenir un substitut per cobrir les baixes i que actualment n'hi ha una de llarga durada que no ha estat coberta. Hi ha d'haver nou funcionaris, però actualment n'hi ha vuit, i en alguns períodes d'aquest darrer any i mig s'ha treballat amb tres persones menys de l'habitual.

El jutjat social de Manresa va tramitar l'any passat 908 demandes i prop de 300 execucions. La xifra ha baixat notablement respecte als anys de la crisi, i és que el 2009 hi havia 1.422 demandes i més de 500 execucions. «La resolució dels acomiadaments hauria de ser més àgil i hi ha qüestions que es retarden més al jutjat social, com les baixes o les invalideses, que també necessiten una resposta més ràpida», explica Pié.

Preocupa també que les execucions del jutjat social es vulguin centralitzar a Barcelona. «Si ens diguessin que hi ha una tecnologia cara que millora el procediment estaria justificat. Però estem parlant d'ordinadors i persones».

Prem per veure més contingut per a tu