L'ONG Save the Children ha denunciat avui que el sistema de protecció de la infància català té "greus deficiències" i que "no està donant als menors tutelats la protecció i atenció que tant necessiten".

En un comunicat, Save the Children ha posat de manifest que "els últims fets ocorreguts en centres de protecció de menors" de la Direcció General d'atenció a la infància i l'Adolescència (DGAIA), en referència als 12 menors que van ser detinguts en un centre de Manresa després d'una greu agressió al pati del Kursaal, mostren que el sistema actual ha de "reformular-se".

"Les contínues denúncies i problemes que envolten els centres de menors són la prova que és necessari reformular aquest model", ha afirmat el responsable de Save the Children Catalunya.

Segons l'ONG, les causes d'aquests problemes són la privatització de recursos i els concerts existents per gestionar aquests centres, la mida dels mateixos, que tenen un "nombre massa elevat de places" i la sobreocupació i barreja de perfils d'edat dels nens.

A més, Save the Children també ha denunciat la "falta de recursos humans i materials" que acusen els centres i l'"alta rotació del personal", amb un "canvi constant de professionals".

Per solucionar aquestes "deficiències", l'ONG ha reclamat que el Govern "promogui de forma efectiva l'acollida familiar", incrementi el finançament dels centres i estableixi "criteris uniformes i inequívocs en relació amb l'atenció educativa" que es proporcioni als nens.