Després de conèixer ahir la condemna de la funcionària, l'Ajuntament de Manresa va enviar un comunicat explicant que, «en compliment de la legalitat vigent», obrirà «un expedient discilpinari a la persona afectada», però sense aclarir quin és el seu futur laboral al consistori.

El cert és que la sentència pactada entre la fiscalia i la defensa no preveu la inhabilitació de Palacios per a cap càrrec públic. Per aquest motiu, la sentència no li impedeix penalment poder continuar treballant al consistori, en la seva condició de funcionària.

No obstant això, fonts municipals van explicar que ara l'Ajuntament haurà de determinar en quina situació queda la dona en el si de la corporació. Segons van afegir, s'ha nomenat un instructor, que serà l'encarregat de realitzar l'expedient discipliari. Aquest document haurà de tenir unes conclusions, en les quals es determinarà si se suspèn de sou o de feina l'acusada, durant un període determinat, o si es du a terme algun altre tipus de mesura de caràcter disciplinari.

El setembre del 2016, setmanes després que es descobrissin els fets, l'Ajuntament va canviar de departament Palacios, que va passar a Territori. La dona, aleshores, va agafar la baixa durant uns mesos, fins que va retornar al seu lloc de treball, el qual continua ocupant a dia d'avui.

El març del 2017, la polèmica va tornar a saltar perquè l'Ajuntament va fitxar per sis mesos el fill de Palacios. Malgrat que va ser exclòs del procés de selecció on es va destapar la irregularitat, se li va atorgar una plaça d'una altra borsa de treball on estava inscrit. Concretament, va ser contractat com a adminsitratiu al Mercat de Puigmercadal. Un temps després, encara va ser contractat una segona vegada, perquè figurava en una altra borsa de treball on també estava inclòs. A data d'avui, continua ocupant aquesta plaça.