El fiscal del cas Nadia, la nena amb tricotiodistròfia que vivia a Fígols i Alinyà (Alt Urgell) el 2016 quan els seus pares van ser detinguts per estafa, va assegurar ahir, el darrer dia de judici, que el pare i la mare van convertir la desgràcia en la seva forma de vida, perquè van fer-ne «una loteria» que sempre els tocava.

«Qualsevol pare i mare que tinguin un fill amb una patologia, com a mínim per a ells seria una adversitat. En aquest cas aquesta adversitat o desgràcia l'han convertida en una forma de vida. En una loteria que els toca constantment, que els toca cada any. Des del 2009 han anat cobrant», va dir el fiscal en el quart dia del judici.

En el seu informe final, en el qual manté els sis anys de presó per a Fernando Blanco i Marga Garau, el fiscal va dir que l'Associació Nadia Nerea contra la tricotiodistròfia va argumentar que no va tenir cap activitat.

«No hi ha cap activitat, ni pagament d'impostos. És com el que es compra una pistola per cometre un atracament, com el que es compra una disfressa per cometre un atracament», va afegir el fiscal, per a qui el mal causat a les associacions de malalties rares que demanen diners és irreparable. També va assenyalar que ningú no dubtava que la nena patís la malaltia, però sí del grau del qual parlaven els pares.