Els usuaris de les companyies telefòniques Fibracat, Orange, Movistar, Racc Mòbil, SIMYO, Jazztel i MásMóvil han quedat sense línia a causa del descarrilament, aquest dimarts al matí, d'un tren de la línia R4 de Renfe a Vacarisses, que ha provocat la mort d'una persona i 44 ferits. El servei de telefonia ha quedat restablert a 3/4 de 12 del matí, segons ha informat la cap de màrqueting de Fibracat, Meritxell Bautista, a aquest diari.

L'avaria de les antenes de telefonia causada per l'accident ha afectat els usuaris de Manresa i de la zona sud del Bages, segons Bautista. Els municipis al nord de Sant Fruitós de Bages sí que disposaven de servei. L'àrea d'afectació, però, ha arribat fins a Terrassa, ha detallat Bautista. El servei de fibra, fix i mòbil de les operadores afectades s'ha pogut restablir minuts abans de les 12 després que personal d'Orange hagi pogut reparar els danys a les antenes.

Segons han confirmat fonts de l'operadora manresana, Fibracat, a Regió7 el tren ha xocat amb un pal telefònic que hi ha just en el tram on ha descarrilat a causa d'una esllavissada i ha fet malbé les antenes d'Orange i Movistar que hi ha a Vacarisses. Això ha deixat sense servei tots els clients de l'àrea del Bages de la companyia Orange i també s'ha vist afectada la xarxa de Movistar. Fibracat, Racc Mòbil, SIMYO, Jazztel i MásMóvil són xarxes que utilitzen la infraestructura telefònica d'Orange.

A causa de la incidència, han estat milers d'usuaris els que no han disposat de xarxa mòbil als seus telèfon des de les 6.15 h d'aquqest matí fins a 3/4 de 12. Fonts de Fibracat han explicat que els operaris no havien pogut accedir a la zona de l'accident per avaluar l'estat del cable perquè hi estaven treballant els serveis d'emergències.