Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Mossos denuncien dos homes al Berguedà per caçar ocells amb xarxa japonesa

Els dos denunciats utilitzaven una cadernera com a reclam

Els Mossos denuncien dos homes al Berguedà per caçar ocells amb xarxa japonesa

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Berga van denunciar la setmana passada dos homes, de 32 i 35 anys i veïns de Berga, com a presumptes autors de diverses infraccions administratives de protecció d'animals, no tenir llicència de caça ni l'autorització per caçar a la zona.

El passat 13 de novembre la Unitat de Proximitat i Rural dels mossos va localitzar a la zona del llac del sostret de Berga dues persones que estaven caçant ocells fringíl·lids amb una xarxa japonesa, un reproductor de so i una cadernera com a reclam per capturar-los.

Els agents van comprovar que no tenien cap autorització excepcional per la caça d'ocells fringíl·lids amb finalitat científica. Per aquest motiu, els mossos els van denunciar i els hi van comissar el material.

La caça d'ocells amb xarxa japonesa és un mètode massiu, indiscriminat i no selectiu que està prohibit per normativa. Segons la Llei 2/2008 de protecció d'animals, caçar amb xarxa japonesa, aparell reproductor de so i utilitzar un ocell viu com a reclam són tres infraccions que poden comportar una multa que van dels 400 als 2000 euros cadascuna.

Prem per veure més contingut per a tu