Troben el cos d'un home desaparegut feia dues setmanes gràcies als lladrucs del seu gos a Almeria

Uns operaris van sentir el ca, que els va guiar fins al lloc de difícil accés on es trobava el cadàver de l'ancià de 84 anys

La comissaria de la policia local de Huércal-Overa

La comissaria de la policia local de Huércal-Overa / Europa Press

Europa Press

El cos de Diego Giménez, un home de 84 anys desaparegut fa dues setmanes quan va sortir de la seva casa de Huércal-Overa (Almeria), ha estat trobat aquest dijous a diversos quilòmetres del seu habitatge gràcies als lladrucs de la seva gossa Lola, que l'acompanyava en el moment en què va sortir al carrer i s'ha mantingut al costat d'ell durant aquest temps.

Han estat uns treballadors que efectuaven la reparació d'una canonada d'una comunitat de regants els que aquest migdia han percebut la presència de l'animal, que ha estat reconegut per un d'ells, de manera que els lladrucs del ca els han guiat fins al lloc de difícil accés en el qual es trobava el cadàver.

Fonts municipals han confirmat a Europa Press que el cos de Diego es trobava en un espai allunyat de les senderes entre Huércal La Vieja i el Castillo, dins del terme municipal però allunyat dels amplis perímetres de cerca que es van establir a través d'un operatiu que es va estendre fins a quatre dies.

Després de l'aixecament del cadàver s'ha procedit al seu trasllat a l'Institut de Medicina Legal (IML) per a efectuar l'autòpsia, si bé els primers indicis descartarien la presència de signes de violència. Des del primer moment es va estimar la possibilitat que l'home s'hagués desorientat durant el seu passeig.

Des de l'Ajuntament de Huércal-Overa, que va promoure la cerca del seu veí, han lamentat aquest "tràgic desenllaç". "El nostre més sentit condol a familiars i amics", han traslladat abans de reiterar l'agraïment a totes aquelles persones que han format part de l'ampli dispositiu de cerca de l'home al qual se li va perdre la pista el 18 d'abril.