Important gir al final del judici contra Daniel Sancho: "Ha demanat perdó a la família de Edwin Arrieta"

Daniel Sancho, en una imatge d'arxiu

Daniel Sancho, en una imatge d'arxiu / EFE

Redacció Yotele /EFE

El judici contra Daniel Sancho a Tailàndia ja ha quedat vist per a sentència un dia abans del que es preveu després de la declaració dels últims testimonis. Després de la seva conclusió, l'advocat Marcos García Montes ha parlat amb 'La mirada crítica' i ha revelat que el cuiner ha esclafit a plorar en el seu al·legat final, donant un important gir per les seves paraules.

"Daniel ha demanat perdó a la família i ha explicat les proves del judici. Creiem que Daniel s'enfronta a una pena de sis o vuit anys i amb el terç de presó podria tornar a Espanya", ha explicat l'advocat defensor del fill de Rodolfo Sancho i Silvia Bronchalo.

"Sento que s'hagi perdut una vida i que uns pares hagin perdut un fill. Sento que la seva família no hagi pogut enterrar-lo en condicions. Sento el que vaig fer després de la mort", ha assegurar Sancho davant el jutge en l'última sessió del judici. En aquest sentit, Sancho ha dit que ajudarà la família "quan pugui" i que els compensarà per "els danys morals del desmembrament".

La família d'Arrieta s'ha personat en el judici com coacusació a través d'advocats tailandesos i amb la presència alguns dies del lletrat hispanocolombià Juan Gonzalo Ospina, que va atestar el passat 24 d'abril i va posar de manifest la situació en la qual han quedat tant econòmica com anímicament. El lletrat va explicar llavors que el manteniment de la família depenia d'Arrieta i que els pares estan "sofrint depressió, ansietat, malsons nocturns i prenent tractament per a superar (la mort del seu fill)".

L'al·legat de Sancho, que ha realitzat principalment en espanyol, encara que també en anglès i que ha durat uns 45 minuts, ha posat fi a un judici oral que va començar el passat 9 d'abril en el Tribunal Provincial de Samui i que s'ha celebrat a porta tancada.

Sancho ja havia atestat en dues sessions consecutives aquest dimarts i dimecres i ha contestat durant hores a les preguntes tant de la defensa com de l'acusació. En línia amb aquesta declaració, l'acusat ha negat que hagués planificat l'assassinat d'Arrieta, qui després de la seva mort el 2 d'agost a Phangan (pròxima a Samui), on tots dos havien quedat, va ser esquarterat i les seves restes escampades per diversos llocs de l'illa, inclòs el mar.

"Soc innocent, la mort d'Edwin es va produir perquè em va atacar i va intentar violar-me. Vaig intentar evitar la baralla", ha dit Sancho, qui ha afegit que la mort es va deure a un accident durant el forcejament. Sancho va confessar el 5 d'agost haver planejat l'assassinat d'Arrieta i el seu esquarterament davant els policies de la comissaria de Phangan. "Estic segur que el jutge ha vist que la Policia ha mentit en tots i cadascun dels documents que van presentar en contra meva", ha dit, argumentant que "van canviar" les seves paraules en la confessió escrita.

Sancho va acudir a la comissaria de Phangan la nit del 3 d'agost per a denunciar la desaparició d'Arrieta. La Policia ja l'havia identificat com a sospitós i el va mantenir sota custòdia policial fins que va ser detingut l'endemà, després de confessar el crim. La Fiscalia ha tractat de demostrar durant el judici, amb una vintena de testimonis, que Sancho va matar a Arrieta de manera premeditada, delicte que Tailàndia castiga amb fins a la pena de mort. La defensa, per part seva, ha comptat amb set testimonis, sense incloure a l'acusat.