Les 11 famílies del bloc de la carretera del Pont de Vilomara de Manresa afectat aquest matí per un incendi trigaran en poder tornar a casa. Almenys, avui segur que no hi podran dormir. Segons han explicat a aquest diari fonts de l'Ajuntament de Manresa, no hi ha afectacions greus a l'estructura de l'edifici, però de forma preventiva i a causa del fum s'ha decidit que és millor que els veïns no tornin encara a casa.

Demà hi ha prevista una reunió a l'Ajuntament per valorar la situació. El consistori els ha ofert allotjament de forma temporal però totes les famílies han preferit, segons les mateixes fonts, anar a casa de familiars o amics. Així doncs, cap dels veïns dels 13 habitatges que hi ha a l'edifici del número 150 de la carretera del Pont de Vilomara (hi ha 13 pisos però només 11 estan habitats) podrà tornar avui a casa.

Un cop extingit el foc, i fins a les 2 del migdia, personal del cos de Bombers, l'arquitecte municipal i altres tècnics de l'ajuntament manresà ha revisat l'estructura de l'edifici i les afectacions del foc, que s'ha originat aquest dimecres a 2/4 de 10 del matí en una habitació del tercer pis, primera porta. Finalitzades les tasques de revisió, les quals han determinat que l'estructura no ha patit danys importants, els veïns han accedit als seus domicilis acompanyats dels bombers per recollir l'imprescindible per passar la nit fora.

L'incendi, que no s'ha donat per extingit fins a quarts de 2 del migdia, ha obligat a confinar els veïns i n'ha deixat un, tetraplègic, atrapat al terrat del bloc durant més de tres hores. Molts veïns han pogut sortir de l'immoble poc després que es declarés l'incendi gràcies a l'ajuda d'un pare de l'escola Ítaca, que ha entrat a l'edifici en veure el fum i ha anat alertant els inquilins, i un operari que en aquell moment estava treballant al bloc.