La Policia Local de Manresa ha detingut els presumptes autors d'una bona part dels incendis de contenidors que hi ha hagut l'últim any a la capital del Bages. En total, el cos policial els ha pogut relacionar amb la crema de catorze contenidors, en diferents incendis que van afectar, a més, dos vehicles i un plafó publicitari. Els arrestats són tres nois manresans, un de 20 anys i dos de 17. També s'ha imputat pels mateixos fets un jove de Sant Fruitós de 19 anys.

Segons dades dels Bombers de la Generalitat, durant l'any 2018 van cremar 26 contenidors a Manresa, la majoria dels quals, vuit, el mes de desembre. Des que va començar el 2019, hi ha hagut 18 contenidors més incendiats.

Arran de la gran quantitat de casos, la Policia Local va iniciar una investigació per determinar l'autoria dels fets, que ha conclòs aquesta setmana amb les detencions. La Policia Local atribueix als arrestats diversos incendis que hi ha hagut els últims mesos a la via pública. En primer lloc, un foc al carrer Bernat Oller, on van cremar quatre contenidors, un vehicle i la façana d'un immoble. Un segon cas es va produir al carrer de Josep Esteve, on van resultar afectats dos contenidors i un vehicle. La policia també atribueix als acusats la crema d'un contenidor al passatge de la Mercè, dos contenidors més al carrer Circumval·lació, i cinc més als carrers Foneria, Sant Cristòfol, Oms i de Prat, Víctor Balaguer i Era de l'Huguet. També els imputa desperfectes en altres contenidors.

El valor total dels contenidors cremats, sumant els de rebuig, vidre, paper i plàstic, podria ascendir a més de 18.000 euros. A aquesta xifra s'hi hauria d'afegir el valor dels dos vehicles afectats i els danys en una façana.

Tots quatre joves han estat imputats per diversos delictes de danys. A un d'ells, a més, se li atribueixen dos delictes més d'apropiació indeguda, ja que disposava de diverses targetes de crèdit sostretes. També se li imputa un altre delicte de danys per l'incendi d'un plafó publicitari.