El temporal d'ahir a la matinada va provocar incidències a la Catalunya Central. Tot i que la tempesta va descarregar amb molta més força a la costa del Garraf, també va afectar el Bages i l'Anoia, i durant la matinada el Servei Meteorològic de Catalunya va arribar a comptar 93 llamps al Bages i 86 a l'Anoia. «No és una xifra excepcional, però són les que es registren en una tempesta forta», explica el meteoròleg berguedà Aleix Serra a aquest diari.

El vent i els llamps també van provocar incidències a la regió central. Un cable elèctric que guspirejava va caure a la matinada sobre la teulada d'un edifici de planta baixa al carrer Sant Joan d'en Coll de Manresaentre els números 60 i 62. Segons fonts dels Bombers, que hi van enviar una dotació a apagar l'incendi elèctric provocat per les espurnes, a les 3 de la matinada van rebre l'avís que un cable fixat a la façana d'una casa havia caigut sobre una teulada i hi havia foc. Malgrat això, no hi va haver altres danys materials. La companyia elèctrica es va fer càrrec de la reparació, un cop apagat el foc.

També ahir a la matinada, uns minuts abans de les 5, els Bombers van rebre l'avís d'un altre cable elèctric que feia saltar guspires. Una dotació es va desplaçar fins al lloc dels fets, a la carretera de Vic, per fer revisió de les instal·lacions i descartar risc d'incendi. Se'n va fer càrrec també la companyia elèctrica. A part, un arbre va caure a la carretera C-55 al seu pas per Sant Joan de Vilatorrada i va quedar al mig de la calçada, fet que va obligar a tallar la via en direcció a Barcelona. La incidència va tenir lloc a les 4.46 h al quilòmetre 35,5 en sentit sud. Durant mitja hora es va donar pas alternatiu. A part, hi havia un arbre mig caigut al Parc del Riu de Manresa, a l'alçada de l'avinguda de Sant Pau.

La línia R4 de la xarxa de Rodalies va tenir alteracions al matí a causa del mal temps. Des de primera hora fins a les 11 del matí, hi va haver retards que superaven els 30 minuts. La tempesta també va afectar les xarxes de comunicacions telefòniques i i va provocar un tall elèctric en llars de Sallent. Durant unes hores no hi va haver subministrament al serrat del Xipell, a mig matí ja s'havia restablert.

El meteoròleg berguedà explica que la tempesta d'ahir era més pròpia de les que hi ha a final d'estiu. «Les que són típicament d'estiu estan focalitzades en punts molt concretes, i la de dilluns a la matinada s'ha estès a una àrea molt gran», destaca.