Els Mossos d'Esquadra, amb la col·laboració de la Policia Local d'Igualada, van detenir el 21 d'octubre dos homes com a presumptes responsables d'una plantació de marihuana a la capital anoienca, en la qual es van localitzar més de 2.000 plantes.

Els detinguts són dos homes de 61 i 34 anys, el primer de nacionalitat uruguaiana i el segon espanyola, tots dos veïns d'Igualada, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. La detenció és el resultat d'una investigació iniciada el mes de marc després de tenir coneixement que s'havia detectat una sospitosa olor de marihuana en una casa situada al carrer Nueva Esperanza d'Igualada. Arran dels fets es van fer diversos dispositius de vigilància, on van col·laborar agents de la Policia Local, els quals van confirmar la sospita que a l'interior de l'habitatge podia haver-hi una plantació de marihuana. El 21 d'octubre, en el transcurs d'un dispositiu de vigilància, es va detenir les dues persones que, presumptament, gestionaven la plantació.

Posteriorment, es va fer una entrada i perquisició a la casa on es van localitzar 2.033 plantes de marihuana en diferents estats de creixement, 4 caixes amb cabdells de marihuana, amb un pes total de 20,3 kg, 6 panells de llum i 61 transformadors per afavorir el creixement de les plantes.

A més, també es va comprovar que tenien una connexió de servei il·legal al subministrament de la llum. Els detinguts van quedar en llibertat després de declarar davant dels Mossos d'Esquadra, amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.