El cas d'extorsió a un comerciant manresà que va parlar a través d'una xarxa de contactes amb un home que es feia passar per una menor d'edat s'ha tancat amb un acord entre les parts, segons ha pogut saber Regió7 de fonts properes al cas. En concret, l'extorquidor ha estat condemnat a pagar una multa de 45 euros al mes durant dos anys, que suma un total de 1.080 euros. En el cas que l'ara ja declarat culpable no pagui la multa haurà de complir una pena de presó d'un any.

El cas es remunta al 2019, quan entre els dies 26 i 31 de març, l'acusat es va fer passar per una menor d'edat a la pàgina web de contactes Badoo.com i va mantenir diversos contactes. Finalment, el 31 de març, l'ara ja declarat culpable, amb una persona no identificada, es va presentar al comerç del denunciant i va amenaçar-lo de denunciar-lo als Mossos d'Esquadra i fer pintades i tirar pamflets acusant-lo de ser un «pederasta». Per no fer-ho, li van exigir el pagament de 1.000 euros mensuals, cosa que en un primer moment, el comerciant va fer. Gairebé un mes després l'acusat va tornar exigir la mateixa quantitat de diners però el botiguer no va cedir al xantatge.

Inicialment, la fiscalia demanava quatre anys de presó que han acabat amb la condemna a un any que evitarà si paga la multa de 1.080 euros. La fiscalia també demanava el retorn dels 1.000 euros al comerciant. Segons les fonts consultades, abans de la vista d'ahir, el processat havia dipositat aquests diners als jutjats.