Agents del torn de nit de la Policia Local de Manresa han detingut dues dones a les quals se les investiga per les lesions ocasionades amb arma blanca a les seves respectives parelles.

Els agents van detenir la primera dona en la matinada de dijous a divendres, quan la sala del 092 va rebre diversos avisos informant d'una baralla en un pis, al barri de Plaça Catalunya - Saldes, en el que hi podria haver lesionats. Enviades diverses patrulles al lloc, els agents van trobar dins de l'habitatge una dona molt nerviosa, un home amb una ganivetada al coll que perdia força sang i un altre amb ferides a les mans.

Testimonis van relatar que en mig d'una discussió, la dona hauria agredit un dels homes clavant-li el ganivet al coll i l'altre quan aquest intentava interposar-se'n. Va ser aquest segon home qui, finalment, va poder treure-li el ganivet. Mentre uns agents atenien els ferits i miraven de contenir l'hemorràgia de l'home que tenia ferides al coll, d'altres van detenir la dona. L'home amb ferides al coll va ser intervingut d'urgència a Sant Joan de Déu.

La segona dona va ser detinguda la nit de divendres a dissabte, als voltants de la mitjanit, quan una patrulla que circulava pel barri de Vic Remei va veure un home que s'agafava un braç amb la mà i que duia tota la roba plena de sang. Els agents van acostar-se per socórrer-lo i van comprovar que tenia diversos talls al canell, molt profunds, i que perdia molta sang. L'home, veí de Manresa de 43 anys, els va relatar que havia mantingut una discussió amb la seva esposa i que la discussió va anar pujant de to fins que ella el va atacar amb un ganivet, produint-li les lesions que presentava.

Els agents van activar una ambulància del SEM i d'altres patrulles van seguir el rastre de sang fins el domicili, molt poper al lloc on van trobar l'home, on eren diverses persones, entre elles l'esposa del ferit. Les declaracions dels testimonis van avalar la manifestació de l'home ferit, motiu pel qual es va detenir la dona, una veïna de Manresa de 49 anys.

Arrel d'aquestes intervencions, en les que un binomi policial va tenir contacte amb la sang d'un dels ferits que posteriorment va resultar positiu en covid, ha calgut confinar els components de la patrulla, tal i com estableixen els protocols sanitaris.