Accident laboral mortal aquest divendres al matí a les instal·lacions d'Ampans al polígon dels Dolors de Manresa. La víctima, Raul Castañé, de 41 anys i veí de Casserres, ha perdut la vida en quedar atrapat per la entre la grua i la cabina d'un camió del qual en feia el manteniment. Castañé treballava per a Ampans Medi Ambient, SL, que és una de les empreses de la Fundació Ampans.

Segons ha explicat Ampans en un comunicat, el treballador estava manipulant la grua d'un camió de recollida selectiva a l'interior de la nau industrial, just en l'inici de la jornada laboral. Segons Ampans, el camió feia només cinc mesos que estava en funcionament i tenia totes les revisions en regla, l'última de les quals es va fer el mes de maig.

Els Mossos d'Esquadra investiguen les causes de l'accident que ha tingut lloc a l'interior de la nau industrial, al carrer Castelladral del polígon dels Dolors. Fins al lloc s'hi han desplaçat efectius del SEM, els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat. Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació dels fets i els han posat en coneixement del jutjat en funcions de guàrdia de Manresa i també del departament d'Empresa i Treball de la Generalitat.

En un comunicat, Ampans "lamenta profundament i amb tristesa" la mort del Castañé i ha convocat per demà dimecres, a les 11 del matí, 5 minuts de silenci a tota l’entitat, en dol per la pèrdua del seu company.

Per la seva banda, el sindicat CCOO assegura en un comunicat que a través del seu delegat de personal a l'empresa ha iniciat els mecanismes per esbrinar les causes de l'accident i exigeix a l'administració "la màxima celeritat en actuar davant d'aquest lamentable succés, per depurar les possibles possibles responsabilitat de l'accident". També demana que s'extremin les mesures de seguretat i es revisin tots els protocols per evitar nous accidents.

El sindicat ha convocat un minut de silenci per aquest dimecres, a les 12 del migdia davant de les seves seus de Manresa i Sabadell. En el seu comunicat també transmeten el seu "sincer condol a la família i companyes i companys de la víctima".