Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Vicenç reclama més mesures als propietaris per evitar ocupacions

L’Ajuntament havia sol·licitat elements dissuasius en una casa que es va intentar ocupar dilluns

Sant Vicenç reclama més mesures als propietaris per evitar ocupacions

L’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, reclama que els propietaris d’habitatges buits al municipi, en especial els bancs i grans tenidors, hi instal·lin alarmes per evitar que siguin ocupats. L’últim intent d’ocupació al poble, segons ha explicat Delgado en declaracions a Regió7, es va produir aquest dilluns a la tarda en una casa que es troba just al costat d’una altra que està ocupada des de principi d’agost propietat d’ImmoCaixa i Criteria.

Aquests immobles són dues cases del carrer Doctor Trias. El número 38 està ocupat des de fa un mes i la casa del número 36 és la que es va intentar ocupar aquest dilluns. Finalment, però, l’actuació de l’ajuntament, la policia local i els Mossos d’Esquadra va fer desistir de l’ocupació a les persones que intentaven entrar a l’edifici. Tot seguit, la brigada municipal va tapiar els accessos.

Delgado assegurava que abans de l’intent de dilluns, el consistori havia demanat amb insistència a ImmoCaixa i Criteria que tanquessin aquest edifici i instal·lessin alarma precisament per evitar una ocupació, sense que fins dilluns haguessin fet res al respecte. Ahir, Immocaixa va assegurar a l’ajuntament que estudiaria l’estat dels accessos a la casa que es va intentar ocupar i que valoraran com hi actuen, segons va explicar Delgado. Tot i això, l’alcaldessa recorda que si finalment dilluns s’hagués consumat l’ocupació, «ara no hi podrien fer res» més enllà de denunciar-la i esperar una ordre judicial pel desnonament. Situacions com aquesta, fa que «ens sentim molt desemparats davant dels bancs o grans tenidors fins que no hi ha l’ocupació», lamentava.

La cosa canvia un cop l’immoble està ocupat perquè això gairebé sempre acaba en denúncia, sigui de particular o de grans propietaris. Per a Delgado, el procediment judicial és el «més efectiu» però «triga temps a arribar».

Per aquesta raó insisteix a demanar als propietaris elements dissuasius i que a part de portes antiokupes, instal·lin alarmes, ja que segons explica és la mesura més eficaç. Les alarmes s disparen just en el moment que es vol accedir a l’immoble i d’aquesta forma es pot actuar abans que s’hi instal·lin els okupes. També, com a mesura per evitar ocupacions, reclama que els propietaris de pisos buits els tinguin «en condicions» i que els posin al mercat.

Respecte a la casa ocupada del número 38 del carrer Doctor Trias, l’alcaldessa explica que l’ocupació ja ha estat denunciada per part de la propietat i que des del consistori en un primer moment es va fer un informe d’inhabitabilitat que es va posar en coneixement del jutjat i de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat -a la casa hi ha menors- però que ara per ara no han obtingut cap resposta.

Davant d’aquesta situació, detalla que també s’ha obert un expedient d’inhabitabilitat, que suposa anar un pas més enllà de l’informe, i que s’ha fet arribar a la propietat perquè tingui l’immoble en condicions, i també s’ha posat en coneixement del jutjat.

Sant Vicenç té una quarantena d’immobles ocupats

Actualment, a Sant Vicenç hi ha uns quaranta immobles ocupats, segons dades del mateix ajuntament. Aquesta xifra suposa la meitat de la vuitantena de pisos i cases que hi havia mesos enrera. Entre els habitatges desocupats en el darrer any destaquen els blocs del carrer Roger de Llúria, 69 i del carrer Llibertat 105, que acollien els ocupes que es consideraven més conflictius.

Prem per veure més contingut per a tu