«Com l’altra víctima, jo no em crec gens la carta d’‘El Prenda’». Són les paraules de la jove de Pozoblanco (Còrdova) de qui Antonio Manuel Guerrero, Alfonso Cabezuelo, Jesús Escudero i José Ángel Prenda van abusar sexualment l’1 de maig del 2016, dos mesos abans de violar, amb el seu amic Ángel Boza, una jove madrilenya en un portal de Pamplona.

Després de saber que ‘El Prenda’ ha escrit una carta en què reconeix per primera vegada la violació dels Sanfermines i demana perdó a la víctima, com va revelar CAS OBERT, el canal d’investigació i successos de Prensa Ibérica, la jove cordovesa assegura a aquest mitjà que no es creu les disculpes del líder de ‘La manada’: «Per començar, si ‘El Prenda’ es penedís de veritat, hauria dit: sí, els meus amics i jo vam violar brutalment la víctima de Pamplona. Reconeixeria els fets sense embuts ni mitges tintes i potser m’hauria demanat perdó també a mi pel que em van fer».

El que li van fer a ella quatre dels cinc membres de ‘La manada’ va ser, segons les dues sentències sobre el cas, ficar-la dins un cotxe, inconscient, i abusar-ne mentre Prenda ho gravava tot amb el telèfon mòbil de Guerrero, el guàrdia civil del grup. Van aprofitar un trajecte de tot just 20 quilòmetres entre les localitats cordoveses de Torrecampo, que aquella nit celebrava les festes locals, i Pozoblanco.

En aquests dos vídeos, de 46 i 27 segons, que el Jutjat Penal número 1 de Còrdova va tenir en compte per condemnar els quatre sevillans, es veu la jove «en aparent estat d’inconsciència» al seient posterior del vehicle, mentre els seus agressors riuen, li obren la roba i li fan «reiterats tocaments a la zona mamària», i li fan petons a la boca, sense que ella reaccioni ni mogui un múscul en cap moment. Al final del vídeo se senten rialles i dues frases: «Això és Pozoblanco i això és ‘La manada’».

«Follar-se la bella dorment»

Després dels abusos, José Ángel Prenda va compartir els vídeos en dos grups de WhatsApp anomenats «Manada» i «Perill», integrats per 27 homes més, i va escriure, referint-se a un dels seus amics i l’estat en què es trobava la jove: «Ve de follar-se la bella dorment». Han passat cinc anys; els quatre sevillans van ser condemnats a dos anys i deu mesos per un delicte d’abús sexual i un altre contra la intimitat, una pena que en el cas de Prenda puja a un total de quatre anys i mig per difondre les imatges. L’Audiència de Còrdova va confirmar la condemna el novembre del 2020.

La víctima cordovesa de ‘La manada’ no vol manifestar-se sobre la condemna que la justícia va imposar als seus agressors. Sí que ho fa sobre el recent canvi de versió de Prenda. Per ella, hi ha un «interès clar i pervers» després del seu «fals penediment»: «A la seva carta no hi ha ni una paraula de disculpa per haver acusat de mentir la víctima sobre l’agressió sexual, per haver-la desacreditat davant tot Espanya. M’imagino que d’això no es penedeix perquè no ha sigut condemnat i, per tant, no pot aconseguir cap rebaixa de la seva condemna», assenyala.

«Nosaltres no els importem»

«L’important no és que ella o jo els creguem. Que quedi clara una cosa: això no ho ha fet per la noia de Pamplona, ho ha fet per ell. Nosaltres a ells no els importem, per això el més important és que (Prenda) no aconsegueixi el que vol amb aquesta mentida, que és tenir beneficis penitenciaris, espero que la presó o el jutge no tinguin en compte les seves peticions», afegeix.

La víctima del primer atac de ‘La manada’ no oblida el comportament dels homes que van abusar d’ella durant el judici celebrat a Còrdova: «Durant la meva declaració van sentir com em trencava, van veure com se’m partia l’ànima i, lluny de demanar-me perdó, van intentar posar-me nerviosa. A l’altra banda de la mampara que ens separava, es van canviar de posició i van tossir de forma exagerada perquè els sentís. Jo vaig haver de posar-me ulleres de sol i un gorro per protegir la meva identitat, mentre els homes que van abusar de mi reien i se’n burlaven».