Una concentració va tallar ahir a la tarda la C-55 al seu pas per Olesa de Montserrat. La protesta va ser convocada per la Federació de Veïns de Manresa i la Plataforma No Més Morts a la C-55 per reivindicar el desdoblament del vial.

Toni Erro, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, va exposar que el proper mes de juny farà 11 anys de la creació de la Plataforma No Més Morts a la C-55 i que durant aquest temps s’han produït 33 morts, 122 ferits greus i 1.564 ferits menys greus i lleus, segons dades del Servei Català de Trànsit. Erro va afegir que és molt important aconseguir el desdoblament de la C-55 perquè és una carretera molt congestionada, ja que només al tram que va de Manresa a Castellgalí hi passen 40.000 vehicles cada dia, mentre que al de l’autopista hi passen entre 19.500 i 20.000.

La presidenta de la Plataforma No Més Morts a la C-55, Fina Casals, va assenyalar que «és un vial molt problemàtic per la densitat de trànsit i els accidents que s’hi produeixen». Va criticar el fet que hi ha trams, com el de Monistrol de Montserrat, que és considerat com a via urbana i, per tant, si s’hi produeix un accident, el Servei Català de Trànsit no el comptabilitza dins de la C-55. 

Casals també va comentar que el problema va més enllà perquè s’agreuja l’impacte econòmic dels municipis per on discorre, «estan matant la gent físicament, però també estan matant el territori», ja que moltes empreses marxen a altres municipis en no sortir-los rendible l’ús de la via.

El col·lectiu va lamentar que, tot i que l’administració té tres projectes de desdoblament des del 2015, els argumenten que no hi ha diners per tirar-lo endavant i assumir l’obra. «En quatre anys tindríem el desdoblament fet, amb un cost de 115 milions d’euros entre Manresa i Castellbell i el Vilar», va afegir Casals, que lamenta que qui en surt beneficiat és l’empresa responsable del manteniment de l’autopista. 

Durant el tall, protegit pels Mossos d’Esquadra, es va llegir un manifest a càrrec de Carles Miras, membre de la Plataforma No Més Morts a la C-55, es va dedicar uns minuts musicals a les víctimes i es va fer un minut de silenci. 

L’acció va durar mitja hora i va servir per retre homenatge a la darrera víctima mortal, que va perdre la vida el 18 d’abril en un accident de trànsit.  

L’acte va comptar amb la presència de David Aaron López, regidor d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa i president del Consorci Viari de la Catalunya Central, i de l’alcaldable de Junts per Manresa, Ramon Bacardit.