Segueix-nos a les xarxes socials:

Roben objectes valorats en més de 180.000 euros de l'empresa Grup Via, a Sant Fruitós de Bages

Els Mossos han detingut quatre homes que haurien efectuat sis robatoris amb força a la mateixa nau

This browser does not support the video element.

Robatori en una empresa de Sant Fruitós de BagesMossos d'Esquadra

Quatre homes, d'entre 26 i 37 anys, van ser detinguts l'1 de març com a presumptes autors de sis delictes de robatori amb força i falsificació de document públic. Els Mossos d'Esquadra els van detenir la setmana passada per haver robat objectes valorats en més de 180.000 euros de l'empresa Grup Via, situada a Sant Fruitós de Bages.

La primera alerta va provenir d'un client de l'empresa que va informar que havien trobat a faltar mercaderia. Després Grup Via va fer inventari i va comprovar que havien desaparegut algunes caixes. Immediatament després van comprovar les càmeres de seguretat i van descobrir que havien sigut víctimes de robatori diverses vegades en els últims dies.

Els Mossos van rebre la denúncia d'aquests robatoris el passat 27 de febrer i van iniciar una investigació. Els investigadors van observar, a través de les imatges de de les càmeres, que els lladres forçaven la porta del moll de càrrega i tot seguit accedien a l'interior amb una furgoneta. Un cop dins agafaven un transpalet i carregaven els palets amb els objectes que volien sostreure.

Els lladres duien a terme els robatoris normalment a 2/4 de 7 del matí. En aquell moment a l'empresa ja hi havia treballadors, però en un altre punt de la nau. Tot i això, com que els lladres actuaven ràpidament i anaven vestits com els treballadors, actuaven sense que ningú els veiés i, si algú ho feia, no sospitava perquè anaven vestits igual.

Els propietari de l'empresa, Manel Pérez, explica a Regió7 que els lladres sabien quins productes buscaven. Es van emportar 13 palets amb 20 caixes cada un de bolsos d'una reconeguda marca manresana. El preu de venda al públic de tot el material robat ascendia a 183.139 euros. També creu que eren persones que coneixien el sector del transport ja que sabien com vestien els treballadors, els horaris de l'empresa, com accedir-hi i quins productes emportar-se. Pérez explica que alguns dels bolsos robats, que encara no havien sortit al mercat, van ser posats en venda a través de Wallapop.

El dia 1 de març, pels volts de les sis del matí, els mossos van dur a terme un dispositiu a la zona on es troba l'empresa, al polígon Sant Isidre de Sant Fruitós de Bages. Minuts després, els agents van detectar una furgoneta que concordava amb la descripció del vehicle utilitzat en els robatoris. Aquesta es va dirigir fins a l'empresa i va estacionar en un dels molls de càrrega. Tot seguit cinc persones van sortir de l'interior, i mentre una d'elles vigilava, les altres intentaven forçar la porta d'accés. Quan els agents s'hi van apropar tots ells van fugir corrent en diverses direccions, però els agents en van poder interceptar i detenir quatre.

Pérez destaca la feina dels Mossos, que van posar en marxa el dispositiu dos dies abans de les detencions amb nombrosos vehicles policials. El responsable de l'empresa bagenca assegura que ja han posat en marxa noves mesures de seguretat per evitar que es tornin a repetir aquest tipus de robatoris a la seva empresa.

Els detinguts van passar el 2 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, el qual va decretar llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta per tal de localitzar l'altre implicat.

Prem per veure més contingut per a tu