Segueix-nos a les xarxes socials:

Menja sa: com preparar plats amb quinoa

Descobreix els múltiples àpats que es poden cuinar amb aquest vegetal tan versàtil i saludable

Menja sa: com preparar plats amb quinoaGetty Images

La quinoa està de moda. Aquest vegetal tan versàtil ens aporta fibra, proteïnes, greixos favorables, aminoàcids essencials... Els seus múltiples beneficis el converteixen en una gran alternativa a l'hora de menjar i moltes vegades també s'utilitza en dietes per perdre pes.

Però quins plats porten quinoa? Com podem incloure-la als nostres menús? Es cuina en pocs minuts i pot ser utilitzada en múltiples plats, des de l'esmorzar fins les postres. A continuació, t'expliquem com treure-li partit a aquest vegetal que té al voltant de 5.000 anys d'antiguitat.

La quinoa ha estat considerada popularment com un cereal per la seva aparença i el seu alt contingut en midó i, encara que, realment no ho sigui la seva preparació és molt similar a la d'altres cereals.

Abans de res, cal rentar molt bé la quinoa, per treure-li el gust amarg, i desproveir-la de tota substància tòxica.

Primer, escampa els grans en un plat per detectar possibles pedres; a continuació posa la quinoa en un recipient i cobreix-ho amb aigua natural; cal repetir l'operació entre 4 o 5 vegades. Després, deixa-la en aigua neta durant una hora, sense tocar-la. Quan hagin passat els 60 minuts, remou bé la quinoa dins de l'aigua i torna-les a cobrir amb aigua neta. A continuació, posa-la en un cassó i deixa-la bullir durant 5 minuts. Després, canvia la quinoa a una altra cassola que tingui l'aigua bullint i deixa-la allí durant 15 minuts fins que el gra s'obri. Ara només falta colar i deixar assecar la quinoa a temperatura ambienti. Llesta per cuinar!

Primer plat: Risotto de quinoa i carabassa

Ingredients: 75 grs de quinoa, ½ litre de brou de verdures o pollastre, 200 grs de carabassa, 1 ceba mitjana, 1 got de vi blanc, formatge parmesano, sal i pebre, oli d'oliva

Preparació: pica bé la ceba i la carabassa i ofega-les; afegeix-li la quinoa rentada i uns minuts després, el vi, fins que s'evapori. A continuació afegeix el brou a poc a poc i remou a foc lent (per cada tassa de quinoa cal afegir dues i una miqueta més de brou). Finalment, posa-li el formatge ratllat i barreja-ho bé. Ja està a punt per servir!

Segon plat: Albergínies farcides de quinoa

Ingredients: 2 albergínies, 1 tassa quinoa, 1 ou dur, 1 bategui tonyina, salsa Teriyaki (és Japonesa, tipus soia), formatge rallado

Preparació:

Posa les albergínies amb talls horitzontals dins el microones durant 10 minuts. A continuació, buida-les amb una cullera (sabràs que estan ben fetes si es buiden fàcilment). Talla l'albergínia en trossos petits i deixa'ls en un bol.

Posa en una paella la salsa Terayaki i afegeix-li de seguida la quinoa ja neta i l'albergínia. Mescla bé perquè es xopi tota la salsa i afegeix una llauna de tonyina. Deixa-ho coure durant uns cinc minuts. A continuació, emplena les peles d'albergínia, ralla l'ou dur i el formatge per damunt i gratina durant dos minuts amb el grill del forn.

Postres: Barretes de xocolata i quinoa

Ingredients: 1/2 tassa d'aigua, 1/4 tassa de quinoa, 2 cullerades de crema de llet de coco, 1 cullerada i mitja de cacau en pols sense sucre, 1 polsim de sal, ½ cullerada d'oli de coco, ½ cullerada de sucre de coco o sucre morè

Preparació:

En una cassola tapada a foc lent cuina la quinoa amb l'aigua, una cullerada de la crema de coco i un polsim de sal. Fins que s'evapora l'aigua, uns 25 minuts.

Mescla en un bol petit, cacau en pols, una cullerada de la crema de coco, mitjana d'oli de coco i el sucre. Agrega la quinoa i remou-ho. Aboca el contingut en un tupper quadrat folrat amb paper de forn. Deixa-ho refredar en la nevera fins que la mescla estigui dura. Ja només queda tallar i gaudir!

Prem per veure més contingut per a tu