5 postres de Nadal que et sorprendran
Et proposem cinc delicioses receptes per endolcir els àpats de festes
Les postres són els plats estrella del Nadal. Encara que sempre que pensem en postres nadalenques ens imaginem els tradicionals torrons, massapans o polvorons, existixen multitud de receptes de rebosteria perfectes per aquestes dates tan assenyalades.
En les celebracions de Nadal és important cuidar tots els detalls i oferir plats típics d'aquestes dates i que suposen una dedicació especial que deixa clar que no es tracta d'un esmorzar o un sopar més.
A continuació et presentem unes elaborades postres que sorprendran segur als teus convidats.
Tronc de xocolata:
Ingredients per a 4 persones: 250 g de nous picades, 2 ous, 200 g de xocolata fondant, 1 llimona, 1,5 tasses de sucre, 1 vaset de nata líquida, sucre glas, mantega.
Així es prepara: Es prepara un motle allargat untant-ho molt bé amb mantega i es reserva. A part, en un bol gran es baten 250 grams de mantega i el sucre; després s'afegeixen les gemmes, el suc del llimona i les nous. Es barreja tot bé i s'incorporen finalment les clares batudes a punt de neu, removent amb cura perquè no baixin. La crema obtinguda s'aboca sobre el motle reservat i es fica al congelador perquè s'endureixi. Mentre, es posa en un bol la xocolata trossejada i es cuina al forn microones, connectat al 100% de potència, durant sis minuts. Quan s'hagi fos, s'agrega la nata i es barregen bé tots dos ingredients.
Una vegada endurida la massa al congelador, es desmotlla sobre una font de servir allargada. la millor manera de fer-ho és ficant el motle uns instants en aigua calenta Sobre el tronc s'estén la crema de xocolatA, es fan en ella uns solcs amb una forquilla i es cobreix amb una mica de sucre.
Gemmes de coco:
Ingredients per a 8 persones: 500 g de coco, 1 llimona, sucre.
Així es prepara: En un recipient posat sobre el foc es tira mig quilo de sucre, la pela de la llimona i una taceta d'aigua, i es deixa bullir fins aconseguir un almívar a punt de bri.
Aconseguit el punt, s'afegeix el coco, es bull durant un minut i es remou fins que estigui ben barrejat; a continuació es passa a una font i es deixa refredar.
Quan el preparat estiga fred, es fan formes de boletes que s'arrebossen amb sucre o coco rallat i es presenten en càpsules de paper arrissat.
Bavarois de taronja
Ingredients per a 4 persones: 1/4 litre de suc de taronja colat, 4 gemmes, 200 g de sucre, 3 fulles de cua de peix-gelatina-, 1/4 kg de nata muntada, mantega.
Així es prepara: La cua de peix es posa en remull en aigua temperada. Mentre, en un cassó es baten les gemmes amb el sucre fins que estiguen molt espumoses; després, s'afegeix el suc de taronja i es cou la mescla al bany maria, sense deixar de remoure; quan la crema s'enganxi a la cullera, es retira del foc, s'agrega la cua de peix ben escorreguda i es continua removent fins que es desfaci per complet; aleshores, es deixa refredar (sense que arribi a quallar) i s'incorpora la nata, barrejant-la ben.
El preparat s'aboca en un motle prèviament engreixat amb mantega i es manté a la nevera almenys durant tres hores perquè qualli. En el moment de servir es desmotlla procurant que no es trenqui i s'adorna amb nata i grillons de taronja.
Trufes
Ingredients per a 4 persones: 250 g de xocolata en pols, 250 g de xocolata rallat gruixut, 250 g de nata líquida, 100 g de sucre glas.
Així es prepara: En un recipient ampli es barreja la nata, una mica batuda, la xocolata en pols i el sucre, fins a obtindre una pasta homogènia.
En aquest punt, es prenen petites porcions de massa i es modelen unes boletes, que s'arrebossen en la xocolata rallada.
Finalment, es col·loquen en càpsules de paper arrissat, on han de reposar fins que estiguin ben dures abans de servir-les.
'Torrijas' amb ou i amb natilles
Ingredients per a 4 persones: 1 barra de pa, 2 cullerades de llet, 50 g de sucre, 2 ous, 1 cullerada de café soluble, essència de vainilla, oli.
Per a les natilles: 500 ml de llet, 1 pela de llimona, 80 g de sucre, 2 rovells d'ou, 15 g de maicena, 1 cullaradeta de mantega.
Així es prepara: El pa es talla en llesques. Mentre, en un cassó s'escalfa la llet amb el sucre i la vainilla; quan comenci a bullir, s'aparta del foc i es deixa temperar. Les llesques de pa es xopen en la llet vainillada, si el pa és dur és convenient deixar-les en remull durant 10 minuts; després, es passen per ou batut i es fregixen en una paella amb abundant oli calent; després, es treuen, es deixen escórrer sobre paper absorbent i es reserven a la calor.
El mig litre de llet es posa a bullir amb la pela de llimona, el sucre i la mantega. L'anís es barreja amb els rovells i la maicena, batent fins que es dissolga completament; aleshores, s'aparta la llet del foc, es retira la pela de llimó i s'aboca sobre la mescla de les gemmes; es bat tot junt i es posa a coure removent sense parar fins que espessisca; en eixe punt, s'aparta del foc i es deixa temperar.
Les llesques amb ou se servixen emplatades banyades amb les natilles.