Panettone casolà al microones, pas a pas
Aprèn a preparar aquest postre italià molt típic de les èpoques nadalenques
El panettone és un postre típic de Nadal propi d'Itàlia, fet amb panses i fruites confitades. Malgrat el seu origen italià, aquest pa dolç de Nadal s'ha estès per tot el món i actualment el podem trobar en la majoria de botigues i supermercats. Tot i així, com qualsevol altre postre, també podem elaborar-lo nosaltres mateixos a casa. Sorprèn als teus familiars i convidats amb aquest panettone de Nadal.
Ingredients
- Farina
- Sucre
- Un ou
- Ratlladura de llimona
- Una cullerada de mel
- Mantega
- Fruits secs
- Fruites confitades
- Llevat
- Aigua
- Llet
Preparació
1. Per preparar el panettone casolà el primer serà preparar l'esponja. Per a això, dissoldrem el llevat, l'aigua i el sucre.
2. Després afegirem la llet i la farina i ho barrejarem tot.
3. Posteriorment, haurem de cobrir aquesta barreja amb paper film i posar-la al microones mitja hora.
4. D'altra banda, posem en un bol la farina i el sucre. Després afegirem l'ou, la mel i la ratlladura de llimona.
5. Afegim la barreja anterior, la de l'esponja, i anem pastant.
6. Quan ens quedi una massa llisa, començarem a afegir la mantega i a escampar els fruits secs i les fruites.
7. Finalment, cal ficar dos minuts la massa al microones a una potència de 20 watts.
8. Un cop passat aquest temps traiem el paper film i tornem a posar-lo al microones 10 minuts més a 60 watts.