INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 400 g d'espaguetis
- 350 g de salmó fumat
- Per a la crema de pèsols
- 150 g de ceba picada
- 400 g de pèsols (van bé els congelats)
- 2 branquillons de citronel·la
- Sal i pebre al gust
- 100 ml d'oli d'oliva
- 300 ml de brou vegetal o aigua
Elaboració
- Piqueu la ceba i poseu-la en una cassola amb tres cullerades d'oli. Sofregiu-la fins que enrosseixi.
- Una vegada la ceba estigui enrossida, afegiu-hi els pèsols, mescleu-ho i cuineu-ho a foc fort durant 30 segons. A continuació, afegiu-hi el brou i bulliu-ho tres minuts a foc fort.
- D'altra banda, piqueu la citronel·la i prepareu una batedora. Complerts els tres minuts de cocció del brou, fiqueu tot el que hi ha a l'olla a la batedora juntament amb la resta de l'oli i la citronel·la, i tritureu-ho a màxima velocitat durant 2-3 minuts. Una vegada triturada la crema, filtreu-la per un colador tant fi com sigui possible perquè no quedin trossos de la citronel·la.
- Una vegada feta la crema, bulliu els espaguetis amb força aigua durant dos minuts menys del temps que marca el fabricant.
- Llavors, coleu la pasta i barregeu-la amb la crema de pèsols deixant que lligui amb els espaguetis (d'aquesta manera s'acabaran de coure). Just al final, afegiu-hi el salmó fumat tallat a tiretes i deixeu alguna peça per decorar.
Presentació
Emplateu fent un niu amb la pasta i afegiu-hi unes tiretes més de salmó i un rajolí d'oli d'oliva.