ÚLTIMA HORA
La pluja deixa 43,6 mm a Monistrol i 38,2 mm a Manresa fins a les 18 h i complica el trànsit amb diferents accidents
RECEPTA | Rap allagostat
Es tracta d’una recepta força coneguda i antiga, en la qual el rap adopta la forma de llagosta. El rap, actualment, és un dels peixos més apreciats a la Costa Brava. És gustós i no té espines, però cal fer servir rap de la costa.
INGREDIENTS
- Un quilo i 200 grams de rap de la part del centre.
- Una ceba mitjana.
- Oli.
- Una cullerada generosa de pebre vermell.
- Llorer.
- Farigola.
- Sal.
ELABORACIÓ
- Escolliu la part del mig del rap, traieu-li l’espina i les pells inservibles i torneu-lo a la forma original, lligant-lo amb un fil. Unteu-lo bé amb oli i empolseu-lo amb pebre vermell.
- Col·loqueu-lo en una plata d’anar al forn amb una base de ceba tallada a tires fines, la farigola, el llorer i una mica més d’oli. Deixeu-ho coure a forn moderat, prèviament engegat (160º), durant uns 15 o 20 minuts.
- Un cop sigui cuit el traieu, el deixeu refredar i li traieu el cordill. Tot seguit tallleu-lo a rodanxes fines.
NOTES
- Feu servir pebre vermell fresc, de bona qualitat; recomano fer-ne servir de Múrcia –o el mallorquí Tap de Cortí– i no de la Vera, d’un gust fumat.
Temes
Prem per veure més contingut per a tu
Comentaris
Veure comentaris