Un científic afirma que un error en la piràmide dels aliments afavoreix l'obesitat
Jaime Brugos afirma que s'ha classificat, equivocadament, els hidrats de carboni com a nutrients comparables a les proteïnes i als greixos
La mala alimentació i el creixement de l'obesitat són deguts a un error científic que va afavorir el disseny equivocat de la piràmide dels aliments. Aquesta és la tesi que defensa l'espanyol Jaime Brugos, investigador a la Universitat de Columbia, en el seu llibre Isodieta, en el qual afirma que s'ha classificat, equivocadament, els hidrats de carboni com a nutrients comparables a les proteïnes i als greixos. "Els hidrats de carboni només poden ser considerats combustibles que aporten una energia que, si no s'utilitza, es convertirà en greix". Brugos diu que amb la piràmide dels aliments es recomana el 55% d'hidrats de carboni tant a persones primes i amb activitat física com a les obeses i amb vides sedentàries. "Això significa que molta gent amb sobrepès i sedentària consumeix molt més combustible i molts menys nutrients essencials dels que necessita el seu cos. Així s'arriba a situacions de persones obeses que tenen anèmia o desnutrició", assegura.
Més a Gent
-
Alejandra Marisa: així és la model de 60 anys guanyadora d'un certamen de Miss Univers a l'Argentina
-
María del Monte fa 62 anys, però no és feliç: "No són dies fàcils"
-
Ana Boyer i Fernando Verdasco, pares del seu tercer fill
-
Rosalía visita per sorpresa els infants amb càncer de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona