Segueix-nos a les xarxes socials:

Un científic afirma que un error en la piràmide dels aliments afavoreix l'obesitat

Jaime Brugos afirma que s'ha classificat, equivocadament, els hidrats de carboni com a nutrients comparables a les proteïnes i als greixos

La mala alimentació i el creixement de l'obesitat són deguts a un error científic que va afavorir el disseny equivocat de la piràmide dels aliments. Aquesta és la tesi que defensa l'espanyol Jaime Brugos, investigador a la Universitat de Columbia, en el seu llibre Isodieta, en el qual afirma que s'ha classificat, equivocadament, els hidrats de carboni com a nutrients comparables a les proteïnes i als greixos. "Els hidrats de carboni només poden ser considerats combustibles que aporten una energia que, si no s'utilitza, es convertirà en greix". Brugos diu que amb la piràmide dels aliments es recomana el 55% d'hidrats de carboni tant a persones primes i amb activitat física com a les obeses i amb vides sedentàries. "Això significa que molta gent amb sobrepès i sedentària consumeix molt més combustible i molts menys nutrients essencials dels que necessita el seu cos. Així s'arriba a situacions de persones obeses que tenen anèmia o desnutrició", assegura.

Prem per veure més contingut per a tu