La cantata Florinda, la vaca pallassa aplegarà diumenge 850 nens i nenes d'entre 3 i 8 anys al teatre Kursaal de Manresa. Són alumnes de divuit escoles de música de la Catalunya central, i la majoria estan vinculades a l'Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM). La participació de di-vuit escoles fa que s'hagin de fer tres sessions de la cantata: a les 11.15, a les 13.30 i a les 17.30 h.

Aquesta és la cinquena edició que l'ACEM organitza aquesta activitat, i en aquesta ocasió s'ha triat el teatre Kursaal per a l'estrena de la cantata, ja que l'espai permetrà una posada en escena més teatralitzada. Les anteriors edicions s'havien fet a Súria, Olesa de Montserrat, Taradell i Berga.

Florinda, la vaca pallassa és un conte escrit i narrat per Manel Justícia que, a través de les il·lustracions fetes pel mateix autor i amb cançons creades especialment per Ferran Andechaga, Sergi Esparza i Sara Hernández, s'ha transformat en una cantata que explica la història màgica d'una vaca somniadora que intenta captivar els nens i nenes.

En la presentació que es va fer ahir de l'espectacle, Justícia va agrair a l'ACEM "la confiança atorgada durant aquests anys", i va animar a assistir a un muntatge "de qualitat, que convida a ballar, a fer coreografies i a gaudir". El creador del conte va explicar que el grup Mestres de pallassos s'encarregarà de fer els enllaços entre les cançons i "estaran preparats per fer-nos arrencar un somriure".

L'entrada costa 5 euros per a les famílies dels alumnes d'escoles associades a l'ACEM i 7 euros per a les famílies d'escoles no associades i per al públic en general.

Una de les novetats d'aquesta cinquena cantata de la Catalunya central és que s'editarà un llibre amb el conte Florinda, la vaca pallassa i també un DVD de les músiques de l'espectacle, enregistrades per alumnes del Conservatori de Manresa. L'edició d'aquests materials és a càrrec de l'editorial manresana Zenobita.