L'experiment ICARUS del laboratori italià de Gran Sasso ha confirmat que els neutrins, un tipus de partícules subatòmiques, no són més veloços que la llum, segons el Centre Europeu de Física de Partícules (CERN).

Aquests resultats refuten les conclusions preliminars de l'experiment OPERA, que va detectar neutrins que suposadament viatjaven 60 nanosegons més ràpid que la llum, cosa que contradeia la teoria de la relativitat d'Einstein, base de la física moderna.

En aquesta ocasió, el laboratori de Gran Sasso va registrar mesures de neutrins "que concorden amb la velocitat de la llum", segons ha indicat el CERN, que col- labora en l'experiment.

"Això indica que els neutrins no excedeixen la velocitat de la llum en el seu viatge entre els dos laboratoris", el de Gran Sasso i el del CERN, a prop de Ginebra, situats a 730 quilòmetres de distància, va afegir.

El director de recerca del CERN, Sergio Bertolucci, va opinar que aquestes noves dades reforcen la idea que els resultats anteriors de l'experiment OPERA poden incórrer en un "error en el mesurament", com ja s'havia assenyalat fa uns quants dies.