Una àvia kenyana de 78 anys ha començat aquest mes els seus estudis d'educació primària per millorar el seu precari nivell d'anglès i poder superar l'angoixant barrera lingüística que li suposa no poder comunicar-se directament amb els visitants forans, segons va informar ahir el diari local Daily Nation. "Sento que no m'expresso com m'agradaria quan parlo amb els amics que vénen a visitar els meus fills. M'agradaria parlar amb ells directament", va indicar Mariana Ongango Ololo, la nova alumna de l'escola de primària d'Obambo, a l'oest de Kenya .

El seu fill George, qui la va acompanyar el seu primer dia de col·legi, el dia 20, va confirmar que la seva mare "sempre diu com admira l'anglès i s'emociona quan sent la gent conversant" en aquest idioma.

Vestida amb l'uniforme blau de l'escola i amb el cap rapat (mètode estàndard que s'utilitza en molts col·legis africans per evitar els polls), Ongango Ololo va començar les classes la setmana passada, però ja s'ha perdut dos dies d'escola per malaltia.

"No vam tenir més remei que complir els seus desitjos. Li vam preguntar com sobreviuria a l'aula, ja que fuma, i ella va prometre abstenir-se'n mentre estigués a classe", va explicar el seu fill.

"És un cas únic. Hem de dissenyar un pla per a una alumna tan gran", va assenyalar el director del centre, Joseph Mulo.