L'empresa privada nord-americana SpaceX va presentar a la seva seu de Califòrnia la nau Dragon V2, creada perquè la NASA pugui tornar a transportar astronautes a l'Estació Espacial Internacional (EEI) des de territori nacional i sense dependre de les Soiuz russes.

Rússia va assumir el 2008 el trasllat dels astronautes nord-americans a l'espai i el 21 de juliol del 2011 la NASA va posar fi als vols dels seus transbordadors, amb l'últim llançament de l'Atlantis.

Des de llavors, només els russos efectuen tasques d'aprovisionament de l'Estació Espacial Internacional i Rússia manté la primacia, ja que la seva nau Soiuz és l'única baula entre la Terra i la plataforma orbital. Cada vegada que un dels seus astronautes viatgen en una Soiuz, Estats Units paga 71 milions de dòlars a Rússia.

Per deixar enrere aquesta dependència, EUA vol que a partir del 2017 els seus cosmonautes ja puguin viatjar en les noves naus fabricades al país i creades per empreses espacials privades com SpaceX. La Dragon V2 té capacitat per transportar un màxim de set astronautes i va ser descrita per Musk com "un gran salt endavant tecnològic".