Una funerària d'Austràlia va haver de mantenir el cadàver d'un home de 200 quilos durant una nit i sense refrigeració després que un hospital el rebutgés per ser "massa gros", segons va informar ahir la premsa local.

Joanne Cummings, copropietària de la funerària a Port Headland, al nord-oest del país, va haver de tornar dimecres passat al seu habitatge amb el cadàver i encendre l'aire condicionat durant tota la nit, segons va explicar al diari Sydney Morning Herald. L'empresària, que l'endemà va aconseguir llogar un contenidor marítim amb refrigeració interior per emmagatzemar el cos, va denunciar el centre sanitari de Port Headland, que l'any passat ja es va negar a acceptar el cadàver d'un altre home de 250 quilos.

Les autoritats sanitàries de l'estat d'Austràlia Occidental van dir en un comunicat que l'hospital de Port Headland només està capacitat per emmagatzemar cossos de fins a 150 quilos, però que estudien la possibilitat d'instal·lar equips per refrigerar-ne de fins a 300 quilos per si se'n dóna algun altre cas en el futur.

Uns 14 milions d'australians, dels més de 22 milions d'habitants que té Austràlia, tenen problemes d'obesitat o sobrepès, una de les proporcions més altes entre els països desenvolupats.