El llibre Merci pour ce moment (Gràcies per aquest moment), escrit per Valérie Trierweiler, que fins la primavera passada va ser la parella oficial del president francès, François Hollande, serà "devastador per a la imatge de François Hollande" perquè explica detalladament la història dels deu anys de la parella, la seva ruptura i les relacions entre tots dos des de llavors, segons ha assenyalat al diari Le Parisien una persona que l'ha pogut llegir abans que es posi a la venda.

Entre els fragments reproduïts també pel vespertí Le Monde n'hi ha un en què Trierweiler detalla que es va assabentar pels mitjans que Hollande tenia una relació amb l'actriu Julie Gayet, revelada per la revista del cor Closer el gener passat.

"Em vaig precipitar a la cambra de bany. Vaig agafar una petita bossa de plàstic amb somnífers. [...] François em va seguir. Va intentar prendre-me-la. Vaig córrer a l'habitació. Ell va agafar la bossa i es va trencar. Es van escampar pastilles per terra i el llit. Vaig aconseguir recuperar-ne algunes i em vaig empassar les que vaig poder. Volia dormir. [...] vaig perdre el coneixement", recorda.

Trierweiler rememora també amb ironia com li va donar l'esquena gent a la qual considerava propera: "Valls i Moscovici no es devien recordar del meu número de telèfon", escriu sobre el primer ministre i l'exministre d'Economia.

El retrat que fa del president mostra més un home hipòcrita, que no es correspon amb la imatge que intenta oferir davant els mitjans, dels quals assegura que està tota l'estona pendent.

"S'ha presentat com un home a qui no agraden els rics. En veritat, no estima els pobres. Ell, home d'esquerres, els anomena en privat 'els sense dents', molt orgullós del seu cop d'humor".

L'existència del llibre, que es publica avui a França, es va conèixer abans-d'ahir, i va ser només llavors quan el cap de l'Estat en va tenir la primera notícia, segons Le Parisien. Aquest diari assegura que Hollande estava "una mica aterrit" pel que pogués dir.

L'ex del president el va escriure en secret i, per evitar que hi hagués filtracions, el seu editor hi va treballar amb un equip reduït i el va enviar a imprimir (200.000 exemplars, dels quals 120.000 es repartiran per llibreries, quioscos o hipermercats) a Alemanya.

El llibre, en tot cas, no revela secrets d'Estat, ha avançat la revista Paris Match. "Sobre qüestions d'Estat, [Hollande] pot dormir tranquil", assenyala el setmanari, que ha afegit que Trierweiler "parla d'amors, de ruptures i de passions".