El carismàtic líder del grup irlandès U2, Bono, fa dues dècades que té glaucoma, fet que explica per què mai es treu les seves característiques ulleres fosques, va explicar el cantant en declaracions divulgades ahir pels mitjans britànics. Bono va revelar que ja fa molts anys que té aquesta malaltia als ulls, caracteritzada per l'augment de la pressió intraocular i que porta a la pèrdua progressiva de les fibres nervioses del nervi òptic, en la gravació d'un programa per a la BBC1.

Malgrat que molts consideraven que les omnipresents ulleres tintades de Bono, de les quals el veterà artista mai se separa, formaven part de la imatge del músic, el líder d'U2 va aclarir que en realitat aquestes ulleres l'ajuden a millorar el problema de visió.

El glaucoma pot provocar més sensibilitat dels ulls davant la llum i les lents fosques contribueixen a alleujar el problema. Quan el presentador d'un programa va preguntar-li si algun cop se les treia, el cantant va considerar que es trobava en "un bon lloc" per explicar a la gent que fa 20 anys que té glaucoma. "Tinc bons tractaments i estaré bé", va afirmar Bono, que va ironitzar que a partir d'ara ningú "no s'ho traurà del cap" i es referiran a ell com "el pobre vell cec".