Els ordinadors incorporaran en el futur proper càmeres de tres dimensions que revolucionaran la web, la interacció amb els dispositius electrònics i sectors sencers com el de les compres en línia o la educació. Això va ser el que va pronosticar en una entrevista amb Efe Moh Reza Haghighat, el científic d'origen iranià que dirigeix l'estratègia tècnica d'Intel per a la web i per a qui Internet és "l'eina més important que té ara mateix la humanitat", segons va declarar.

L'enginyer va assegurar que el disseny de les web del futur serà eminentment visual i perceptiu i va indicar que el desenvolupament de nous estàndards en marxa com WebGL per mostrar gràfics de tres dimensions en navegadors web obrirà tot un univers nou.

"Per exemple, podríem accedir al lloc web d'un hotel i navegar per l'edifici, accedir a les habitacions i poder veure-ho tot en tres dimensions", assegura l'informàtic.

"Tot serà visual. Les càmeres 3D es convertiran en una cosa habitual en els ordinadors i les tauletes domèstiques", va pronosticar Haghighat, que va recordar que fa tan sols uns anys la càmera era una cosa que havia de connectar l'ordinador, mentre que ara ve ja incorporada en tots els dispositius.

"Això és el mateix que passarà amb les càmeres 3D", va indicar l'enginyer, qui va subratllar que en el futur podrem no només veure imatges sinó navegar per elles i obtenir-ne informació directa.

Haghighat preveu que aquesta tecnologia emergent, que desembarcarà al mercat "molt aviat", generarà un "gran entusiasme" i donarà peu a la creació d'aplicacions "molt útils" per als usuaris.

Un dels sectors que experimentarà una transformació "radical" amb l'arribada de les càmeres 3D serà el de les compres en línia, segons apunta el científic.

"Existirà l'opció d'activar la càmera a l'hora de comprar alguna cosa i la botiga tindrà l'opció de prendre les mesures exactes del client i permetre-li que es provi les peces virtualment per veure com li queden", va explicar.

L'enginyer va assenyalar que també hi haurà l'opció que l'usuari pugui mostrar una peça de roba o unes sabates que li agradin i demanar alguna producte semblant.