La temperatura mitjana a Catalunya ha augmentat 1,5 graus centígrads des del 1950, a raó de 0,23 graus per dècada, un escalfament que encara és més pronunciat a l'estiu, ja que la mitjana del període estival ara és 2,1 graus superior a la de fa sis dècades, 0,33 graus d'augment cada deu anys.

Les dades que acrediten aquest escalfament global són recollides en el Butlletí Anual d'Indicadors Climàtics (BAIC) elaborat pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que ha fet públic avui aquest informe.

El butlletí també alerta que el nivell del mar a l'Estartit (Alt Empordà) ha augmentat 3,9 centímetres cada dècada des del 1990, és a dir, ha crescut més de 9 centímetres, i la temperatura de l'aigua del mar en els primers 50 metres de profunditat ha augmentat a un ritme de 0,3 graus centígrads cada dècada des del 1974.

A més de l'augment de temperatura mitjana anual a Catalunya a un ritme de +0,23°C cada dècada, les dades de precipitació mitjana anual mostren una tendència a la reducció, aproximadament l'1,2% menys cada dècada, pluja que encara descendeix més durant els estius, que són molt més secs que fa unes dècades.