L'agost del 2014, la missió Rosetta de l'Agència Espacial Europea va atrapar el cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko i, des de llavors, els onze instruments científics de la sonda no han deixat de recaptar dades de cada aspecte del seu entorn. Per a això, el Rosetta ha sobrevolat la roca estel·lar en una òrbita que va des dels vuit fins a diversos centenars de quilòmetres.

En aquest viatge, un dels instruments de la sonda, l'espectròmetre Alice (de la NASA) ha estat l'encarregat d'analitzar la composició química de l'atmosfera (o "coma") d'aquest cometa amb forma d'aneguet de goma.

Alice, capaç de detectar la presència d'alguns dels elements més abundants de l'univers, com l'hidrogen, l'oxigen, el carboni o el nitrogen en les longituds d'ona de l'ultraviolat llunyà, ha estudiat els dolls de vapor d'aigua i diòxid de carboni expulsats pel cos celeste.

Ara, en un article publicat a Astronomy and Astrophysics, els científics de la missió Rosetta descriuen els resultats obtinguts per Alice en els quatre primers mesos en òrbita al cometa, quan Rosetta es trobava a una distància d'entre 10 i 80 quilòmetres del centre del seu nucli.