El papa Francesc estaria obert a canviar la data de la Pasqua de Resurrecció perquè coincidissin les celebracions de les diferents esglésies cristianes, segons un article de la la historiadora italiana Lucetta Scaraffia al diari del Vaticà L'Osservatore Romano.

Segons Scaraffia, amb aquesta iniciativa s'encoratja "la pacificació entre les confessions i (...) una mena de racionalització del calendari". Les esglésies ortodoxes celebren la Pasqua de Resurrecció una setmana més tard que el calendari catòlic.

Per a la historiadora, el Papa ofereix aquesta iniciativa del canvi de data "com un do d'unitat amb les altres confessions: els cristians al món estan vivint un moment dramàtic, les persecucions són intenses com mai, i són persecucions que colpegen de manera particular les esglésies orientals que estan en risc de desaparèixer".

La proposta també busca reforçar la identitat dels cristians, especialment d'aquells perseguits: "la resurrecció -diu Scaraffia- celebrada junts per tots els cristians augmentaria la importància d'aquesta festa central per a la fe en un moment en què el món global i els canvis apareixen com a imposicions i com a coses sobtades".