El mite del comte Dràcula torna a xuclar la sang a Transsilvània, però aquesta vegada per a una bona causa. Un festival de música electrònica ofereix entrades a canvi de donacions per conscienciar de l'escassetat de donants a Romania.

"Pay with blood" (Paga amb sang) és el nom de la iniciativa de l'Untold Festival, que busca convertir, no en vampirs sinó en donants, els joves que vulguin veure gratis o amb un descompte DJ com David Guetta, Avicii i Armin van Buuren. "Contemplem el perfil internacional que la marca Dràcula podria donar al festival i l'escassetat de donacions que es fan a Romania, d'aquí va sorgir la idea", explica Stefana Giurgiu, la responsable de comunicació de l'Untold Festival, que se celebra del 30 de juliol al 2 d'agost.

El resultat sembla notable: més de 400 donants van acudir en tres dies al centre de transfusions de Cluj-Napoca, seu del festival, i van desbordar les expectatives dels promotors. "Hem demanat a molta gent que torni l'endemà, ja que no tenim prou temps. Malauradament, les nostres capacitats són limitades", assenyala l'encarregada de promoure aquest esdeveniment.

A més de Cluj, es va organitzar una altra campanya de sang a canvi d'entrades a Bucarest entre el 17 i el 19 de juliol, dates en què, segons els organitzadors, van donar sang gairebé 100 persones.

"No para de sonar el telèfon des que vam anunciar la campanya; de moment, tot transcorre amb èxit", revela Giurgiu.